Kantarell DAX!

images

Älskar svamp! Ta på stövlarna och njut av naturen och frossa i kantarellerna. Här kommer lite tips på vad du kan göra med dessa små. Glöm inte att ta med svampboken!

Frysa in svamp

När du ska frysa in svampfynden behöver du också få bort vätskan.
Gör så här:
1.Lägg den färska svampen i en kastrull och låt vattnet i dem koka bort på låg värme.
2. Låt svampen svalna och frys in i påsar eller tättslutande plastburkar. Fryst svamp håller sig i ca sex månader.

Frysa in svamp

Trattkantareller och svart trumpetsvamp passar bra att torka.
Gör så här:
1. Se till att svamparna här helt felfria och inte angripna av larver. Rensa och skär större svampar i tunna skivor.
2. Lägg sedan svampen glest på galler eller på myggnät spänt i en träram och låt den ligga luftigt i fyra fem dagar tills den är helt torr.
3. Lägg sedan svampen i burkar och förvara mörkt. Tips: Lägg några riskorn i burken som kan dra till sig fukt.

Använda torkad svamp
Svamp som torkats behöver blötläggas i cirka 30 minuter innan den används. Häll inte bort blötläggningsvattnet, för där sitter också mycket smak. 25 gram torkad svamp motsvarar 300 gram färsk.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s