Ett glas rött?

wineglass-300x300

 

Dåligt samvete över ditt måttliga vindrickande? Ha inte det! Kanadensiska och Amerikanska forskare gick nyligen igenom 84 alkoholrelaterade undersökningar och drog slutsatsen att ett mindre intag av alkohol minskar risken för död genom hjärt- och kärlsjukdomar med 15 till 25 %.

Creina Stockley som är manager vid, Australian Wine Research Institute (AWRI) hävdar att rödvin har ännu större fördelar. ”människor som dricker en liten mängd av vin regelbundet i samband med måltider minskar risken för hjärtsjukdomar med 30%”. Hon fortsätter med att säga att ”man ska vara noga med att intaget av rödvin inte blir för stort då mer än ett eller två glas rödvin om dagen ökar risken för hjärtsjukdomar”.

 

Stockley, en klinisk farmaceut med 20 års anställning vid AWRI säger att det är bevisat att rött vin minskar risken för en rad olika cancersorter. ”Alkohol är en riskfaktor när det kommer till cancer, men vi vet att det minskar risken för bland annat lung- och magcancer.” Studier visar på att rött vin i måttliga mängder reducerar risken för lung- och magcancer med 20 till 40%.

Ibland hör man att alkohol dödar hjärnceller och det är sant att hjärnan tar stryk av för mycket alkohol vid för många tillfällen, men håller man sitt alkoholintag på en resonlig nivå ökar faktiskt hjärnans kognitiva förmåga. Det hävdar i alla fall många experter. Detta innebär att inlärningsförmågan ökar. Rött vin minskar också risken för Alzheimers.

Tänk på att alkohol i stora mängder är ett gift för kroppen, så drick i lagom mängd. Om du undrar vad som är ”lagom” mängd rödvin för dig kan du kontakta sjukvårdsupplysningen.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

Källa Svenska Dagbladet och AWRI
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s