Frossa i det mörka

images

 

Choklad är njutning. Frossa gärna i mörka sorter med över 70% i kakao innehåll och få positiva hälsofördelar på köpet.

Kakao i mörk form kan nämligen sänka risken för diabetes, cancer, hjärtsjukdom samt stroke med upp till 90 procent.

Ämnet är en flavonoid som finns i choklad, te, vin, frukt och vissa bär – exempelvis tranbär. Dessvärre smakar epicatechin  bittert och därför avlägsnar man det ur den kakao som används vid chokladframställning.

Det finns mest epicatechin i kakao från Syd- och Mellanamerika.

Kakaons andra sunda ämnen

  • Theobromin och koffein: Uppiggande.
  • Kakaosmör: Innehåller hjärtvänliga oljor och svårsmält fett, som bland annat mättar bra.
  • Antocyaniner, katechiner och andra växtämnen: Stärker ditt immunförsvar.
  • Tryptophan: Gör dig glad.
 Källa: Iform
Ha en bästa dag!
Smarttrainer
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s