Drick dig frisk…

images

 

Ibland kan det vara svårt att nå upp till rekommenderad nivå frukt och grönt. Ta till ett enkelt knep och mixa dina nyttigheter. Perfekt om du inte hinner laga nyttiga matlådor. Släng ner allt i mixern och drick dina grönsaker. Du slipper dessutom att våndas med urkokta grönsaker till din måndagsfilé.

Du bör använda mixern till smoothies och använda saftcentrifugen till att göra fruktjuice som du kompletterar grönsaks smoothien med. På så sätt utnyttjar du det mesta av de mättande kostfibrer och vitaminer som sitter precis under skalet och mixas ned i drycken.

Många grönsaker är speciellt rika på A-vitamin, som både har betydelse för din förbränning, är väsentlig för synen och en effektiv antioxidant, som skyddar kroppen. Men A-vitamin är  en fettlöslig vitamin, vilket gör att det krävs lite fett för att optimera upptagningen. Därför är det bra att ha lite fett i din smoothie. Förslagsvis en halv avokado eller lite nötter. Det smakar dessutom mycket bättre än det låter.

Så drick dina grönsaker enkelt och lätt. Här kommer ett favoritrecept:

 

Smarttrainers grönsaksmoothie 1 portion
50 g bladselleri
½ äpple
½ mogen avokado
Ca 2 dl tomatjuice
2 msk färskpressad limesaft
8 istärningar
Salt och cayennepeppar

Skala och skär sellerin i grova bitar och mixa den tillsammans med äpple, avokado, tomatjuice, limesaft, salt och rejält med cayennepeppar. Lägg i istärningar och mixa drycken. Skiva gärna lite färsk lime till ditt glas.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s