Chips och dipp

20140310_190620

 

Nu är det slut på veckan och dags för Smarttrainers egna fredagsmys chips. Tillsammans med dippen är det en fullträff! Glutenfria och fiberrika!

Smarttrainers fiberchips med parmesan

1 tesked Fiberhusk
1 dl Pofiber
1 dl Maizena
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl rapsolja
1 tsk salt
2,5 dl kokande vatten.
1/2 dl riven parmesan
Flingsalt
Blanda alla torra ingredienser.
Rör i vatten och olja.
 Platta ut smeten på 2 plåtar så tunt du kan
Strö på flingsalt
Skär ut rutor med pizzacslicer
Strö på parmesan 15 innan du tar ut plåten.
Grädda i 145 grader i ca 70 minuter, i nedre delen av ugnen.
Har du varmluftsugn så kör båda plåtarna samtidigt.
Nu till dippen:
3 dl gräddfil
2 krm örtsalt
1 krm svartpeppar
2 tsk paprikakrydda
2-3 msk tomatpuré
1 krm vitlökspulver
2-3 msk dill
Blanda allt i en skål och låt stå kallt. Dippa dina god chips och njut!
Ha en bästa dag!
Smarttrainer
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s