Håll koll på lilla tarmen med ett enkelt test!

images

 

Hur matsmältningen fungerar är väldigt viktigt för vårt välbefinnande. Så ägna kroppens centrum lite extra omtanke från och med idag. Du kommer bli förvånad över hur små förändringar kan göra stor skillnad.

Mag- och tarmfloran är oerhört viktig för att vi ska hålla oss friska, pigga och starka. Till exempel finns över 60 procent av immunförsvaret i magen. Matsmältningen påverkas dels av vad vi väljer att äta men också av tidspress eller känslomässig stress. Att äta varje måltid i lugn och ro och tugga maten väl är grundläggande för att få en sund matsmältning. Det är när vi tuggar maten som matsmältningen sätter igång.

Du kan enkelt testa din tarm och se om du lider av förstoppning.

Blanda 3 matskedar sesamfrön i ett glas vatten och drick i samband med lunch. Nästa morgon bör du kunna se fröna i avföringen. Kommer de nästa dag så är tarmen aningen trög. Om du får vänta upp till 3 dar eller mer är du rejält förstoppad. En väl fungerande tarm får ut den ätna maten som avföring efter 10 – 24 timmar. Så håll koll på lilla tarmen, den är viktig för välbefinnandet!

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s