Nyttiga tortilla pizzan

on

Det här receptet måste ni bara testa. Så gott, enkelt, perfekt för dig som vill undvika gluten och så bra för alla som vill ha en jämn blodsockerkurva. Jag brukar laga dubbel sats och mina pojkar vill bara ha mer!

 

pepperoni-tortilla-pizzas-large-25025

 

Tortilla recept 4 personer
5 ägg
1 dl creme fraiche
0,75 dl mandelmjöl
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk salt

Vispa äggen och rör ner creme fraichen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en separat skål och rör ner i äggröran och blanda väl. Låt smeten svälla i 15 minuter.

Häll ut smeten på två plåtar täckta med oljade bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunt. Behåll det övre bakplåtspapperet på och grädda i 7  minuter i 160 grader, gör sedan likadant med nästa plåt. Ta loss pappret, spara till senare och börja förbereda toppingen nedan. Du kan också bara göra tortillas och ha till dina taco tillbehör.

 

Pizzatopping

1/2 dl krossade tomater och  1/2 dl mild tacosås

2 dl riven lagrad ost

2 skivade tomater

100 gram champinjoner

200 gram kyckling eller kalkon skinka

örtkryddor, jalapeno och  pizzakryddor på burk att strö över

Salt peppar

 

Ta fram bakplåts pappret och lägg på plåt med en lite skvätt valfri olja. Lägg på tortillan. Täck hela tortillan med  krossade tomaterna, tacosås, skinkan, champinjoner, skivade tomaterna, kryddorna och sist men inte minst; osten. Grädda tills det blir lite gyllenbrunt ca 5 min och njut varm! Denna pizzan kan du spara i kylen och ha till båtfärden, utflykten eller i TV soffan en härlig sommardag!

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s