Bästa sommarboktipset!

naring-och-halsa (1)

Ska du läsa en bok i sommar och satsa på hälsa så kan jag rekommendera min senaste lästa bok som heter:

Näring och Hälsa, skriven av Ulla Johansson och Anna Blucher.

Det är Studentlitteratur som givit ut dessa super intressanta 460 sidor.

Var för rekommenderar jag denna bok? Jo, för att den på ett enkelt sätt ger både baskunskap och information om nya rön inom området näring och hälsa samtidigt som den fungerar som en uppslagsbok för alla som är intresserade av sin egna hälsa och hur man kan optimera sin möjligheter för att hålla sig frisk.

Boken innehåller den klassiska näringsläran; energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som livsmedelskunskap, nutritionsstatus och kosttillskott.

Den är  uppdaterad med aktuell forskning om näringsämnen, livsmedel och kost samt deras betydelse för övervikt, hjärt-kärlsjukdom, diabetes, cancer och osteoporos. Här beskrivs också matens betydelse för uppkomst och behandling av livsmedelsöverkänslighet samt hur olika vegetariska koster kan vara sammansatta och deras betydelse för hälsan.

Nytt är också att boken är digital. Praktiskt innebär det att den kan läsas på läs- eller surfplatta, att det finns digitalt extramaterial exempelvis kring risker med mat, samt att det finns kapitel sammanfattningar.

Boken var tänkt som studentlitteratur från början men idag är kost och hälsa intresset så stort att boken är perfekt för gemene man!

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s