Superbär

smulpaj-med-bar-2 (1)

 

Dags att ta på stövlarna och gå ut och plocka bär. Ta med familjen så får ni gratismotion och massor av naturliga superbär att äta.

Det finns många anledningar att äta mer bär. Bland annat är de fullpackade med antioxidanter som bland annat skyddar kroppens celler och bidrar till att hålla oss ungdomliga och friska. Dessutom innehåller  exempelvis blåbär resveratrol, som är ett anti-cancerogent ämne. Är du diabetiker kan blåbär hjälpa till att sänka ditt blodsocker naturligt och skydda din syn.

När du plockat dina bär kan du välja att koka sylt, äta naturligt eller varför inte göra en nyttig bärpaj. Här kommer mitt favoritrecept som endast tar fem minuter  att fixa innan gräddning.

Smarttrainers snabba bärpaj

Du behöver

  • 200 g blåbär, hallon eller björnbär
  • 50 gram smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl havregyn
  • 2 ägg
  • 1 msk kardemumma, lite stevia strö och kanel

 

Gör så här
Sätt ugnen  på 175 grader. Lägg bären i en ugnssäker form

Smält smöret, vispa i ägget, blanda med mandelmjölet, havregryn och kardemumman, stevian och kanelen till en grynig massa. Lägg det över bären-  in i ugnen tills mandelmjölet är gyllenbrun och hårt.

Servera med en klick nyvispad grädde.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s