Så här på lördagskvällen går kanske inte tankarna över till söndagsmorgon… Men det kan alltid vara trevligt att se fram emot en härlig långfrukost på söndagen. Här kommer ett recept på ett gott bröd som du snabbt och enkelt lagar till på söndag morgon. Jag lovar att det kommer uppskattas! Brödet är proteinrikt utan gluten. Med andra ord mättande och nyttigt.
Du behöver
1,5 dl vit quinoa
50g jäst
3,5 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 krm agavesirap
2 dl pofiber
½ dl kokosmjöl
Olivolja
Torkad rosmarin
Flingsalt
Tillaga quinoan efter anvisningen på förpackningen och låt den svalna. Smula jästen i en bunke, ha i vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, fiberhusk, agavesirap och salt. Rör om ordentligt och låt blandningen stå i 10 minuter. Blanda i quinoan, pofiber och kokosmjöl. Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut den med med handen. Pensla ytan med olivolja och strö över rosmarin och flingsalt. Låt jäsa 45 minuter under duk. Grädda i 230 grader i ca 20 minuter. Detta bröd kan rostas och användas som tunnbröd om du plattar ut degen tunnare. Jag använde även receptet som pizza botten.
Ha en bästa dag!
Smarttrainer