Påverkar stress inflammationer?

images

 

Försöker du äta hälsosamt och tränar samtidigt för att komma närmare bättre hälsa? Når du inte målet? Då kan stress vara boven. En ny forskningsstudie visar att om du stressar samtidigt så kommer kroppen skapa inflammationer, hur mycket du än tränar och äter rätt.

I studien fick 58 kvinnor först äta en måltid som innehöll mycket snabba kolhydrater och dåligt fett. Ett par veckor senare fick de äta en ny måltid, den här gången med hälsosamma råvaror såsom nötter och grönsaker. I samband med måltiderna fick kvinnorna fylla i frågeformulär om sitt psykiska hälsotillstånd och lämna blodprov.

De kvinnor som inte var stressade reagerade som förväntat. De fick högre grad av inflammation i kroppen efter att ha ätit den ohälsosamma måltiden, än efter den hälsosamma.

Men på de som var stressade märktes ingen skillnad! De hade lika höga grader av inflammation i kroppen efter båda måltiderna. Stress inverkar med andra ord en hel del med din metabolism.  Så se till att få in alla pusselbitarna i din vardag om du vill komma närmare god hälsa.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

Källa: Ohio Stare university
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s