Tysta inte ner kroppens viktiga signaler

ladda ned (1).jpeg

 

Har du tänkt på hur fantastisk vår kropp är? Den gör allt för att läka sig själv och vara smärtfri. Och då menar jag verkligen allt!  Den kan tala i det tysta eller skrika rakt ut till oss när något är fel och detta genom att signalera smärta. Tyvärr dövar vi ofta smärtan med olika preparat och det säljs smärtstillande som aldrig förr i världen.

Frågar vi oss någonsin varför vi har ont? Vad är det vi dövar? Och vad försöker kroppen tala om för oss? Hur ska du få chansen att lyssna på kroppen om du dövar och tystar ner den? I princip så tar du helt enkelt och kör över din kropps signaler.

Faran med detta är just att du tar bort smärtkänslan från där du har ont så  du känner inte smärtan, därmed känner du inte heller om, ens när, du passerar den gräns där skadan är eller kan förvärras. Du tar alltså ut rörelser eller gör andra saker som du inte annars hade gjort med smärtan och därmed kan en skada dras upp eller t.o.m. förvärras.

Vad är lösningen då? Om du har så ont att du inte står ut? Även om det är svårt så se till att tänka rörelse gärna med hjälp av träning, rätt kost och vila. Allt i lagom mängd. Kontakta en leg. sjukgymnast för ett personligt program som optimerar din kropps läkning på bästa sätt.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s