Bränn extra fett

on

ladda ned

 

Älskar du mörk choklad? Fortsätt med denna kärlek. Daily mail presenterar nämligen senaste forskarön som visar att  äter du  stora mängder choklad så har du har i genomsnitt lägre andel fett på kroppen än de som inte gör det. Detta har spanska forskare kommit fram till. Anledningen ska vara att chokladen får ämnesomsättningen att gå på högvarv, vilket gör att kroppsfettet minskar.

I studien vars resultat vid en första anblick nästan verkar vara för bra för att vara sant undersökte en grupp spanska forskare hur 1 500 ungdomar mellan 12 och 17 år, bosatta i nio europeiska länder, äter och rör på sig.

Lägre mängd fett

Den något överraskande slutsatsen forskningen vid universitetet i Granada landade i var att de av ungdomarna som medgett att de äter mycket choklad i genomsnitt har betydligt lägre mängd fett på kroppen. I synnerhet var det på midjemåttet den stora skillnaden märktes, vare sig chokladätaren sportade mycket, gick på någon diet eller ingetdera. Forskningen visar även att chokladen förutom att minska fettet på magen ska ha en positiv effekt på blodcirkulation, blodtryck och hjärtats funktion.

Tidigare har forskning vid universitetet i Kalifornien kommit till samma slutsats. Man tror att anledningen till fettminskningen hos de som äter choklad är att den innehåller fler kalorier än annan mat och därmed triggar ämnesomsättningen. En studie har visat att upp mot 65 procent av de som slutar med godis ökar i vikt i stället för att minska.

Hjälten i dramat ska vara flavonoider, som finns i kakao bönan, så väl som te och rött vin. Flavonoiderna fungerar som antioxidanter som hjälper till att rensa bort slaggprodukter som skadar cellerna. Kom nu bara ihåg att det gäller riktigt mörk choklad, inte mjölkchoklad. Gärna kakao halt över 75%.

Källa: University of Granada

 

Ha en bästa daga!

Smarttrainer

 

Lämna en kommentar